logoEMT3

Híreink

ISO 37001:2019 teljeskörű UKAS akkreditációval!

A megvesztegetés vagy korrupció olyan társadalmi jelenség, amely során valaki a rábízott hatalommal előny érdekében visszaél.A korrupció egy széles körben elterjedt jelenség, amely komoly társadalmi, morális, gazdasági és politikai aggályokat vet fel, aláássa a jó kormányzást,  gátolja a fejlődést és torzítja a versenyt.

A megvesztegetés vagy korrupció elleni küzdelem eszköze az ISO 37001:2019 szerinti antikorrupciós irányítási rendszer.
Ez a szabvány a nemzetközi jó gyakorlatot tükrözi és valamennyi jogrendben alkalmazható. Egyaránt alkalmazható továbbá kis, közepes és nagy méretű szervezetekre, akár a közszférában, akár a magánszférában vagy a nonprofit ágazatban végzik tevékenységüket.

Az EMT Zrt (NQA Hungary) az NQA Certification Limited tanúsítási szervezeten keresztül, egyedülálló módon teljeskörű UKAS akkreditációval rendelkezik az összes műszaki területre. Az akkreditációs folyamatnak köszönhetően a kiadott tanúsítvány érvényessége a világon a lehető legszélesebb körű.


Hogyan lehet ajánlatot kérni?

Mivel az akkreditációs szabályokkal összhangban az ISO 37001 szerinti tanúsítási folyamat kissé eltér a többi szabvány szerinti tanúsítástól, éppen ezért ajánlatkérés előtt, kérem, keresse fel irodánkat a felsorolt elérhetőségek valamelyikén.

 

Mi is pontosan a távaudit?

A távauditot részben vagy teljesen a helyszíntől távol folytatják le. Az audit követelmények megfelelnek egy szokásos helyszíni audit követelményeinek, de különböző támogató technológiák használata megengedett, ha a helyszín bejárás nem megoldható vagy nem megfelelő.

Mire számíthatok?

A távaudit általában a helyszíni audittal azonos időtartamú. Önöknek végig elérhetőnek kell lenniük, és az audit időtartamának legnagyobb részét konferenciahívás segítségével kell le bonyolítani. Szintén hasznos lehet a távaudit lefolytatására a képernyő megosztásos funkciók használata. Ez csökkenti a szervezet és az auditor közötti átadott adatok és információk mennyiségét. Az auditor kérheti továbbá, hogy felülvizsgálat céljából a dokumentumokat e-mailben előre küldjék el neki. Minden átadott adatot vagy információt a titoktartási és adatvédelmi irányelveinknek megfelelően kezelünk, amelyek elérhetők a honlapon.


Logisztika - Mit kell tenni annak biztosításához, hogy minden készen álljon?

Magától értetődő, hogy a távaudit erősen függ a technológiától. Néhány egyszerű logisztikai pontról érdemes meggyőződnie, hogy biztosan készen álljon a távauditra:

  • Rendelkezésre áll-e olyan rendszer, amely lehetővé teszi az online konferenciahívást (lehetőleg videóval), például a GoTo Meeting, Teams, a Google Hangouts vagy a Skype;
  • Ha nincs hozzáférése ehhez hasonló rendszerekhez, akkor az auditor Skype-n küld egy meghívót;
  • Ha az online kapcsolat nem lehetséges, az auditor kérheti az ügyféltől, hogy az információkat e-mailben küldje át, és közben telefonon keresztül legyenek kapcsolatban;
  • A felesleges késedelmek elkerülése érdekében az audit előtt ellenőrizze, hogy biztosan tisztában van-e a kiválasztott technológia használatával.

Szeretnénk felhívni tisztelt ügyfeleink és partnereink figyelmét, hogy a szolgáltatásnyújtás nem állt le!

Megtettük a szükséges kockázatcsökkentő intézkedéseket és továbbra is zavartalanul működünk.

Üdvözlettel,
EMT Zrt.

A legújabb, harmadik generációs szabványt a ISO/IEC JTC 1, Information technology, SC 40, IT Service Management and IT Governance testület készítette és adta ki. Az IT szektorban méltán népszerű szolgáltatásirányítási követelményeket tartalmazó ISO/IEC 20000-1:2011 szabványt váltja fel, alapvető változásokat hozva az ITIL alapú irányítási rendszerkövetelmények körében.

A legfontosabb változás, a szabvány felépítése és struktúrája, melyet az Annex SL of the Consolidated ISO Supplement to the ISO/IEC Directives Part 1 – határoz meg. Ennek előnye, hogy integrálhatóvá teszi egyéb irányítási rendszerekkel, úgy mint az  ISO 27001:2013, ISO 9001:2015 vagy akár az ISO 14001:2015.

A struktúrális változáson túl, számos, a gyakorlatban hasznosítható fejlesztést is tartalmaz, amelyet a modern IT technológiák és trendek figyelembevételével alkottak meg. Úgy mint az IT szolgáltatások értékteremtő képessége, ügyfélhasznosság, vagy a többes beszállítói struktúrában való szolgáltatásnyújtás.


Számos oka van annak, hogy egy szervezet ISO 9001-es minősítést szeretne szerezni. A leggyakoribb ilyen ok, hogy az ügyfél vagy egy megkötött szerződés megköveteli azt.

De mi az oka annak, hogy az ügyfél megköveteli a szabvány szerinti tanúsítást? Nos, az, hogy az ISO 9001 tanúsítás bizonyítja, hogy egy szervezet folyamatosan képes olyan terméket előállítani és olyan szolgáltatást nyújtani, amely megfelel az ügyfél és a jogszabályok követelményeinek.
 

A világon egyre több szervezet igényli az ISO 9001 tanúsítást, mint előfeltételt az üzleti tevékenységek folytatásához. Valójában, már több mint egy millió szervezet rendelkezik ISO 9001 tanúsítvánnyal világszerte. Az ISO 9001 szabvány alkalmazható minden iparágban és szervezetben, függetlenül annak típusától, méretétől, az előállított terméktől vagy a nyújtott szolgáltatástól.

A szabvány értelmező, nem előíró jellegű; meghatározza az ellenőrzési követelményeket, amelyekkel foglalkozni kell, de nem határozza meg, hogy milyen módszereket kell alkalmazni. A tanúsítást igénylő szervezeteknek igazolniuk kell, hogy dokumentáltak és bevezettek egy hatékony rendszert. Ez a rendszer kerül értékelésre, nem a termékek vagy szolgáltatások minősége, illetve az egyének teljesítménye.

A tanúsítással, a jobb minőség mellett, a szervezetek versenyelőnyre tehetnek szert. Megfelelő ügyfelek nélkül minden vállalat veszélyben van. Emiatt elengedhetetlen, hogy az ügyfelek elégedettek legyenek és az általuk elvárt követelményeket a szervezet teljesítse.

Keresés

Gyors információ

Cégünk rendszertanúsításokkal és képzésekkel kapcsolatos szolgáltatásairól felmerülő kérdése esetén kérem hívja munkatársunkat információs vonalunkon, ahol részletes szakmai válaszokat kaphat a kérdéseire.
icon telefon3

Információs telefonszámunk:
+36-23-444-275