logoEMT3

Híreink

Az Országos Atomenergia Hivatal 2022. augusztus 25-én kiadta a Paksi Atomerőmű 5. és 6. blokkjának létesítési engedélyét, amellyel a projekt második, kivitelezési  fázisába történő átlépéséhez szükséges legfontosabb előfeltétel teljesült.

Ez alkalomból a Paks II. Atomerőmű Zrt. nevében Lenkei István vezérigazgató az alábbi köszönetnyilvánítását fejezte ki cégünk felé a projekt kapcsán az eddig elvégzett munkánk és a sikerekben való közreműködésünkért.

Ezúton értesítjük Önöket, hogy az EA MLA aláírójaként az UKAS által működtetett akkreditációs rendszert a többi aláíró fél továbbra is elfogadja saját akkreditációs rendszerével egyenértékűnek.

Az ISO/IEC 27001 és az ISO/IEC 27002 egyaránt felülvizsgálat alatt áll. Az ISO/IEC 27002 a tervek szerint 2022 januárban jelenik meg, az ISO/IEC 27001 pedig nem sokkal később követi. A Nemzetközi Szabványügyi Szervezet (ISO)/Nemzetközi Elektrotechnikai Bizottság (IEC) közös műszaki bizottsága, az ISO/IEC JTC 1 közel 20 év után megváltoztatja az ISO/IEC 27001/27002 ellenőrzési keretrendszer szerkezetét.

Mi a különbség az ISO/IEC 27001 és az ISO/IEC 27002 között?
A szervezetek az ISO/IEC 27001 szabvány szerint tanúsítást szerezhetnek, de az ISO/IEC 27002 szabvány szerint nem. Az ISO/IEC 27001 az információbiztonsági irányítási rendszer létrehozására, bevezetésére, fenntartására és folyamatos fejlesztésére vonatkozó követelményeket dokumentálja, míg az ISO/IEC 27002-t úgy tervezték, hogy a szervezetek referenciaként használhassák a kontrollok kiválasztásához, és iránymutatást ad az információbiztonsági irányítási gyakorlatokra, beleértve a kontrollok végrehajtását és irányítását, figyelembe véve a szervezet információbiztonsági kockázati környezetét. A szervezetek olyan szabványok alapján tanúsíthatók, amelyek követelményeket fogalmaznak meg, útmutatást nyújtó szabványok alapján nem.

ISO 37001:2019 teljeskörű UKAS akkreditációval!

A megvesztegetés vagy korrupció olyan társadalmi jelenség, amely során valaki a rábízott hatalommal előny érdekében visszaél.A korrupció egy széles körben elterjedt jelenség, amely komoly társadalmi, morális, gazdasági és politikai aggályokat vet fel, aláássa a jó kormányzást,  gátolja a fejlődést és torzítja a versenyt.

A megvesztegetés vagy korrupció elleni küzdelem eszköze az ISO 37001:2019 szerinti antikorrupciós irányítási rendszer.
Ez a szabvány a nemzetközi jó gyakorlatot tükrözi és valamennyi jogrendben alkalmazható. Egyaránt alkalmazható továbbá kis, közepes és nagy méretű szervezetekre, akár a közszférában, akár a magánszférában vagy a nonprofit ágazatban végzik tevékenységüket.

Az EMT Zrt (NQA Hungary) az NQA Certification Limited tanúsítási szervezeten keresztül, egyedülálló módon teljeskörű UKAS akkreditációval rendelkezik az összes műszaki területre. Az akkreditációs folyamatnak köszönhetően a kiadott tanúsítvány érvényessége a világon a lehető legszélesebb körű.


Hogyan lehet ajánlatot kérni?

Mivel az akkreditációs szabályokkal összhangban az ISO 37001 szerinti tanúsítási folyamat kissé eltér a többi szabvány szerinti tanúsítástól, éppen ezért ajánlatkérés előtt, kérem, keresse fel irodánkat a felsorolt elérhetőségek valamelyikén.

 

Mi is pontosan a távaudit?

A távauditot részben vagy teljesen a helyszíntől távol folytatják le. Az audit követelmények megfelelnek egy szokásos helyszíni audit követelményeinek, de különböző támogató technológiák használata megengedett, ha a helyszín bejárás nem megoldható vagy nem megfelelő.

Mire számíthatok?

A távaudit általában a helyszíni audittal azonos időtartamú. Önöknek végig elérhetőnek kell lenniük, és az audit időtartamának legnagyobb részét konferenciahívás segítségével kell le bonyolítani. Szintén hasznos lehet a távaudit lefolytatására a képernyő megosztásos funkciók használata. Ez csökkenti a szervezet és az auditor közötti átadott adatok és információk mennyiségét. Az auditor kérheti továbbá, hogy felülvizsgálat céljából a dokumentumokat e-mailben előre küldjék el neki. Minden átadott adatot vagy információt a titoktartási és adatvédelmi irányelveinknek megfelelően kezelünk, amelyek elérhetők a honlapon.


Logisztika - Mit kell tenni annak biztosításához, hogy minden készen álljon?

Magától értetődő, hogy a távaudit erősen függ a technológiától. Néhány egyszerű logisztikai pontról érdemes meggyőződnie, hogy biztosan készen álljon a távauditra:

  • Rendelkezésre áll-e olyan rendszer, amely lehetővé teszi az online konferenciahívást (lehetőleg videóval), például a GoTo Meeting, Teams, a Google Hangouts vagy a Skype;
  • Ha nincs hozzáférése ehhez hasonló rendszerekhez, akkor az auditor Skype-n küld egy meghívót;
  • Ha az online kapcsolat nem lehetséges, az auditor kérheti az ügyféltől, hogy az információkat e-mailben küldje át, és közben telefonon keresztül legyenek kapcsolatban;
  • A felesleges késedelmek elkerülése érdekében az audit előtt ellenőrizze, hogy biztosan tisztában van-e a kiválasztott technológia használatával.

Keresés

Gyors információ

Cégünk rendszertanúsításokkal és képzésekkel kapcsolatos szolgáltatásairól felmerülő kérdése esetén kérem hívja munkatársunkat információs vonalunkon, ahol részletes szakmai válaszokat kaphat a kérdéseire.
icon telefon3

Információs telefonszámunk:
+36-23-444-275