logoEMT3

IATF 16949:2016

Az IATF 16949:2016 minőségirányítási rendszerek (IATF) - az ISO 9001:2015 szabvány előírásain felül - követelményeket tartalmaz gépjárműipari termékeket és ilyen rendeltetésű alkatrészeket gyártó szervezetek számára. A szabvány speciálisan a gépjárműiparban tevékenykedő vállalatoknak készült annak érdekében, hogy jobbítsák a minőséget és biztosítsák az iparnak való szállítás sértetlenségét. A szabvány megrendelői közé tartozik a BMW, a Chrysler, a Daimler, a Fiat, a Ford, a GM, a PSA, a Renault és a VW.

Az IATF 16949 szabvány bevezetése a minőség, a szállítás és az átfogó eredményesség minden szempontját tekintve az egész szállítási láncban lényeges javulást eredményezett, valamint csökkentette a gyártók többszörös auditokra vonatkozó követelményét is.

A Nemzetközi Gépjármű Különbizottság (IATF), amelyik képviseli a nagyobb OEM-eket (eredeti berendezésgyártókat), elkötelezett, hogy biztosítja, hogy az IATF 16949 szabvány maradjon a jövőben is a gépjárműipar minőségügyi rendszereinek szabványa.

 

Mire alkalmazható az IATF 16949?

A szabvány bármely szervezetre alkalmazható, amely alkatrészeket, alkatrészcsoportokat és/vagy részegységeket gyárt a gépjárműipar számára.

 

Mik az előnyei az IATF 16949 szerinti tanúsításnak?

  • a tanúsított szervezeteket globálisan elismerik, mint jó hírű beszállítót és elfogadják a gépjármű szállítóláncban, mint ipari szintvonalat (benchmarking),
  • vevői elégedettség elérése olyan termékek szállításával, amelyek állandóan kielégítik a vevői követelményeket és szükségleteket,
  • csökkent működési költségek a folyamatos folyamatjavulással és az ebből következő működési hatékonysággal,
  • jogszabályi követelményeknek való megfelelés azáltal, hogy megértik, hogy a törvényi, szabályozási és egyéb követelmények hogyan befolyásolják a szervezetet és annak vevőit,
  • kockázatkezelés fejlődése a termékek és szolgáltatások minőségének állandósága és nyomonkövethetősége által.

Keresés

Gyors információ

Cégünk rendszertanúsításokkal és képzésekkel kapcsolatos szolgáltatásairól felmerülő kérdése esetén kérem hívja munkatársunkat információs vonalunkon, ahol részletes szakmai válaszokat kaphat a kérdéseire.
icon telefon3

Információs telefonszámunk:
+36-23-444-275