ISO/IEC 27701:2019

ISO 37001:2016

 Mi az ISO/IEC 27701:2019?

 

Szinte minden szervezet feldolgoz személyazonosításra alkalmas adatokat (SZAA). A feldolgozott személyazonosításra alkalmas adattípusok száma növekszik, csakúgy, mint azoknak a helyzeteknek a száma, amikor egy szervezet együttműködik más szervezetekkel a személyes adatok feldolgozása érdekében. A magánélet védelme a személyazonosításra alkalmas adatok feldolgozása összefüggésében össztársadalmi igény. A célzott jogalkotás és/vagy szabályozás e téma körül az egész világon kiemelt feladat.

Az ISO/IEC 27001 szabványban meghatározott információbiztonsági irányítási rendszert (ISMS) úgy tervezték, hogy lehetővé tegye ágazatspecifikus követelmények hozzáadását új irányítási rendszer kidolgozásának szükségessége nélkül. A személyazonosításra alkalmas adatok (SZAA) védelmére vonatkozó követelmények és útmutatások a szervezet környezetétől függően változnak, különösen akkor, ha léteznek nemzeti jogszabályok és/vagy rendeletek.

 

 

A képzés célja:

A képzés útmutatást ad az ISO 27701 szabvány követelményeiről, amely előírja a személyazonosításra alkalmas adatok kezelését és feldolgozását. A képzés során a hallgató megismerik a Szabvány a követelményeit, és útmutatást kapnak egy Személyazonosításra alkalmas adatok (SZAA) védelmére információbiztonsági rendszer (SZIBIR) kialakításához, ennek karbantartásához és folyamatos fejlesztéséhez.

Ezt a képzést minden olyan munkatársnak ajánljuk, akik személyazonosításra alkalmas adatok (SZAA) védelmével foglalkoznak vagy érdekelt feleknek tekinthetőek. Ajánljuk továbbá a személyazonosításra alkalmas adatok (SZAA) feldolgozásában résztvevőknek, akár munkatárként, akár vállalkozóként. A képzés az ISO/IEC 27001 szabvány ismeretét feltételezi, így előképzettség szükséges. A képzés vizsgával zárul, melyről bizonylatot állítunk ki.


A képzések:

 


További információ:

Duka Csilla
Képzési vezető
Mobil: +36-30-420-78-98
E-mail: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.